Úřady, obíhání, zmatek a vůbec...

18.11.2012 20:15

Tak cenu za pozemek už známe! Trochu jsme se namlsali ceny podstatně nižší, ale to je aktuálně vlastně podružné. Musíme teď zjistit, jestli můžeme na daném místě stavět a jak je to se sítěmi a případnými regulativy. Navštívili jsme, po předchozí domluvě, Odbor výstavby a územní rozvoje - pána přes územní plánování a paní přes stavební řízení. Ty nás poslali ještě za starostou a pro nějaký štempl na odbor životního prostředí. Dohromady s posudkem na pozemek od odhadce to lze shrnout takto:

  • jestli jsou tam sítě je nerozhodné (je to totiž 2:2 - odhadce a paní ze stavebního řízení říká, že tam voda a elektrika je, starosta a pán z územního plánování tvrdí, že tam nejsou). Když jsme se tam byli podívat, viděli jsme kousek od pozemku v zemi hydrant a takovou tu modrobílou tyčku, která značí vodu + docela velky sloupy, co vedou elektriku.
  • Jak se tam bude dát stavět je také ve hvězdách, protože paní přes stavební řízení nám řekla, že od nového roku bude nový zákon a že si to teprve naštudovává (uloupili jsme si tam, raději ve dvou kusech, takovou šikovnou brožurku "Rádce stavitele, kraj Vysočina" a dáme se do študia taky). A že je jí jedno, z čeho to stavíme, hlavně, abychom měli atestace (imho už je zvyklá z kulatého domu z Rapotic a od sousedů naproti)

Jedno pro nás a jedno pro Kubíčka:)

  • Další "pozitivní" zprávou je, že si budeme muset nechat zpracovat nějaký glejt, nějaký návrh od architekta, jak by se tam nahoře měly ty baráky na celým území nahoře situovat. A protože tam stavíme sami, budeme to muset taky sami zatáhnout (hh).
  • Naštěstí tam nejsou nějaká specifická omezení ohledně velikosti domu, obytné plochy atd.

Co snad stojí ještě za zmínku je, že odhadce odhadnul cenu pozemku o něco vyšší, než jsme dostali. Ovšem při ostatních údajích, které zjistil (když se třeba v zastavitelné části seknul asi o 3000 m2), nevím, jak moc mu to můžeme věřit.

Prostě čekají nás už jen světlé zítřky a sociální jistoty!:-)

Diskusní téma: Úřady, obíhání, zmatek a vůbec...

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek