Bydlení na pozemku v novém

29.06.2017 19:21

Bydlení v mobilheimu, který jsme koupili, už asi není zrealizovatelné. Koketujeme však s myšlenkou pořídit nějaký lépe zařízený, případně nějaký jiný typ mobilního domu. Scoopitch je k tomu sice skeptický, ale ja si myslim, že bydlení na pozemku má jen pozitiva a to hlavně pro něj:). Odpadne dojíždění domů a pak na stavbu, všechno budeme mít tam, ja tam taky můžu během dne dělat nějaké drobnosti. A hlavně, budeme spolu. A nejde ani tak o mě, jako o děti, aby tatínka taky viděli - po dobu stavby. No a ja budu mit konečně zahradu a taky výběh pro želvy (a tím pádem i výběh pro nás:)) a kaktusy budu moct kdykoliv obstarat... No prostě samá pozitiva a sociální jistoty:).

No ovšem co vybrat? Dali jsme si termín do jara. Zatím jsme objevili jen několik málo možností - první z nich jsou České mobilní domy - PMP Home. To se nám tedy jako hodně líbí, ovšem ta cena je tedy lidová. Volala jsem si s panem majitelem, že bychom se přijeli podívat a on mi rovnou řekl, že zrovna teď nevyrábí, že mění technologii (kvůli zákonům), že začne zas na jaře. Ale podívat se tam můžeme, že tam ma nějaké exempláře. No zkusíme se tam zajet podívat po porodu.

Taky nás zaujala firma z Jižních Čech, co předělává mobilheimy na celoroční a české podmínky a v nabídce nějaké má - mobilni-dum.eu. Ale cenově to tak vychází, že by asi byly lepší ty modulové PMP home.

A nechávám si posílat inzeráty s prodejem mobilních domů, jestli by náhodou někdo takový podobný modulový třeba neprodával. Zatím je to ale slabé. Většinou spíš případy jako ten náš.

Tak uvidíme, co se nakonec ukáže jako nejlepší řešení. Do jara se to snad nějak vystříbří.